Wat doet een ploegleider BHV?

De vraag: ”wat doet een ploegleider BHV?” wordt vaak gesteld. Een ploegleider BHV heeft verschillende taken. Een bhv’er staat voor bedrijfshulpverlener en in de meeste bedrijven is er een aanwezig. Dit is heel belangrijk en daarnaast ook veilig. Als een bedrijf meerdere bhv’ers heeft, dan is het fijn om een ploegleider BHV te hebben die de bhv’ers kan leiden tijdens noodsituatie. Je hebt ploegleiders BHV, maar ook hoofden BHV. Hieronder vallen twee verschillende hoofden. Je hebt het Hoofd strategisch, die richt zich vooral op plannen, en het hoofd operationeel, die zich vooral richt op wetgeving, nazorg en evaluatie. Meer lezen over wat een hoofd BHV doet? Lees dan dit artikel. Een ploegleider BHV is dan weer iemand anders. Hieronder zullen we zijn taken benoemen.

Een ploegleider BHV leidt de ploeg bhv’ers

Hoofden BHV doen vooral het voorwerk en nawerk. Ploegleiders zijn er voor tijdens de noodsituaties. Zij leiden de ploegen bhv’ers tijdens deze situaties. Als er meerdere bhv’ers zijn in een bedrijf, dan is het handig als iemand hier de leiding over neemt. Zo kan er tijdens een noodsituatie gericht aan de slag worden gegaan, zodat iedereen er veilig en ongedeerd uitkomt.

Een ploegleider BHV zorgt ervoor dat alles soepel verloopt

Een ploegleider BHV moet ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. De leider stuurt de bhv’ers aan en zorgt dat alles goed verloopt. Degene communiceert naar de bhv’ers wat ze moeten doen zodat iedereen veilig en ongedeerd van de gevaarlijke plek weg kan. De ploegleider is het aanspreekpunt en gelijk schakel tussen de bhv’ers en hoofden BHV. Communicatie en leidinggeven zijn belangrijke competenties voor een ploegleider BHV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *