Wanneer je weinig geld hebt voor speelgoed

Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kind. Goede kleren, een mooie fiets en speelgoed die past bij de fase waarin je je kind bevindt. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Als je maandelijks geld te kort komt is het moeilijk om altijd het beste te verzorgen voor je kind. Kinderspeelgoed is dan niet ineens een vanzelfsprekendheid meer omdat je toch ergens keuzes zal moeten maken. Toch zijn er daarvoor ook oplossingen, zodat je je kind alsnog speelgoed kan geven. Hier hoef je je ook niet voor te schamen, velen ouders hebben namelijk wel eens moeite met hun financiën. Dit zijn een aantal oplossingen.

Kringloopwinkel

In de kringloop is vaak een groot en uiteenlopend scala aan kinderspeelgoed. Er is een groot aanbod wat ervoor zorgt dat er voor diverse leeftijden wat leuks tussen zit. Daarnaast vindt je hier speelgoed voor een laag prijsje. Je kan je kind(eren) hier mee naartoe nemen zodat ze zelf kunnen kiezen in het speelgoed dat ze willen. Controleer nog wel voor je over gaat tot de koop of de staat van het speelgoed nog voldoende is. Zeker voor jonge kinderen is dit belangrijk. Soms kunnen er gevaarlijke onderdelen van speelgoed komen als deze lang gebruikt is.

Speelgoedbank

Zoals er een voedselbank is voor eten en een kledingbank voor kleding, zijn er ook plekken waar je terecht kunt voor speelgoed. Een speelgoedbank is te vinden in diverse locaties door het land verspreid. Hier kun je gratis of tegen een minimaal bedrag speelgoed krijgen voor je kind. Deze locaties worden beheerd door een team van vrijwilligers die daarnaast ook graag met je meedenken. Daarnaast kun je vaak gratis speelgoed krijgen in weggeefwinkels en ruilbeurzen.

Stichting

Tot slot is er ook een stichting die kinderen en ouders helpt die niet de financiële middelen hebben voor cadeaus en speelgoed. Hierbij gelden wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om je hiervoor te mogen aanmelden. Door middel van donaties zorgen deze stichtingen ervoor dat elk kind, ongeacht de thuissituatie, toegang heeft tot binnen- en buitenspeelgoed. Aanmelden voor dergelijke initiatieven kun je doen via internet, waarna er zal worden bepaald of de situatie inderdaad geschikt is voor speelgoed schenkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *